Jag tyckte grytan var god men linda tyckte den brände lite för mycket.
Jonaz som tipsade mig om receptet har gjort lite förändringar.
6-7 dl öl istället
4 morötter istället för 2
3 + 3 chilli istället för 2,5
2 paket bacon istället för 1
koka 1,5-2 timmar i första "stinten" och sen ytterligga 2 timmar
Ingredienser:
1,2 kg nötkött, högrev
olja
1 paket bacon
2 st gul lök(ar)
2 st morot/morötter
5 stjälk(ar) blekselleristjälk(ar)
10 st vitlöksklyfta(or)
2,5 st chilipeppar, urkärnade
2,5 st chipotle-chili
2 msk ingefära
2 burk(ar) krossade tomater
5 dl ljust öl
2,5 dl oxbuljong
1 msk honung
1 dl rödvinsvinäger
1 msk spiskummin
1 msk oregano
2 st lagerblad
2 st röd paprika
Tillagning
1. Putsa och tärna köttet i stora bitar. Bryn köttet i omgångar i olja i en gjutjärnsgryta. Ta upp köttet
2. Strimla baconet. Hacka lök, morötter, selleri, vitlök, chili och ingefära fint och fräs i grytan, så att det får lite färg
3. Lägg tillbaka köttet och slå på tomatkross, öl och buljong. Tillsätt honung, vinäger och kryddor och låt köttet sjuda långsamt 1 timme.
4. Kärna ur och dela paprikorna i stora bitar. Lägg ner i grytan och koka ytterligare 1–2 timmar eller tills köttet känns riktigt mört.
Smaka av och servera.
Vi serverade bröd och bönröra till chiligrytan
Svart bönröra
2 burk(ar) svarta bönor
1 st grön paprika
2 st tomat(er)
2 st salladslök(ar)
2 st vitlöksklyfta(or)
2 msk olivolja
1 st lime
salt och peppar
Tillagning
1. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mosa dem grovt med en gaffel.
2. Tärna grönsakerna fint och tillsätt dem. Häll över olivolja och limesaft. Krydda och smaka av.
Smaklig måltid
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar