Länkar

tisdag 8 mars 2011

Chiligryta

Tänkte lägga ut receptet på chili grytan till er som vill ha det. Recpetet kommer från tasteline
Jag tyckte grytan var god men linda tyckte den brände lite för mycket.


Jonaz som tipsade mig om receptet har gjort lite förändringar.


6-7 dl öl istället
4 morötter istället för 2
3 + 3 chilli istället för 2,5
2 paket bacon istället för 1
koka 1,5-2 timmar i första "stinten" och sen ytterligga 2 timmar



Chiligryta

Ingredienser:


1,2 kg nötkött, högrev

olja

1 paket bacon

2 st gul lök(ar)

2 st morot/morötter 
5 stjälk(ar) blekselleristjälk(ar)

10 st vitlöksklyfta(or)

2,5 st chilipeppar, urkärnade

2,5 st chipotle-chili
 
2 msk ingefära

2 burk(ar) krossade tomater

5 dl ljust öl   

2,5 dl oxbuljong

1 msk honung

1 dl rödvinsvinäger

1 msk spiskummin

1 msk oregano

2 st lagerblad

2 st röd paprika

Tillagning


1. Putsa och tärna köttet i stora bitar. Bryn köttet i omgångar i olja i en gjutjärnsgryta. Ta upp köttet
2. Strimla baconet. Hacka lök, morötter, selleri, vitlök, chili och ingefära fint och fräs i grytan, så att det får lite färg
3. Lägg tillbaka köttet och slå på tomatkross, öl och buljong. Tillsätt honung, vinäger och kryddor och låt köttet sjuda långsamt 1 timme.

4. Kärna ur och dela paprikorna i stora bitar. Lägg ner i grytan och koka ytterligare 1–2 timmar eller tills köttet känns riktigt mört.

Smaka av och servera.

Vi serverade bröd och bönröra till chiligrytan


Svart bönröra


2 burk(ar) svarta bönor


Bilden lånad från Tasteline
1 st grön chilifrukt  (Jag hade ingen chilli  i salladen)

1 st grön paprika

2 st tomat(er)

2 st salladslök(ar)

2 st vitlöksklyfta(or)

2 msk olivolja

1 st lime

salt och peppar

Tillagning

1. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mosa dem grovt med en gaffel.

2. Tärna grönsakerna fint och tillsätt dem. Häll över olivolja och limesaft. Krydda och smaka av.


 Smaklig måltid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar