Länkar

lördag 18 december 2010

Lite Godis

Bilden lånade jag från http://www.ragazze.se/
I går kväll så gjorde jag 2 sorters whisky fudge. Jag tyckte jag följde det första receptet men fudgen ville aldrig stelna utan det blev som en seg kola. Men när jag kokade om den så stelna den.

Här kommer det första receptet.

en burk kondenserad mjölk (ca 400 gram)

Du behöver

150 ml mjölk

420 gram ljus muskovadosocker

115 gram smör

50 ml whisky 


så här gör du:

1. Förbered en mindre ugnsform med att klä den bakplåtspapper.

2. Blanda mjölk, socker och smör i en kastrull och värm så att det smälter. Fortsätt att koka upp tills smeten blir 116 grader med en termometer. Detta tar ca 10 minuter.

3.Ta kastrullen från plattan. Vispa smeten i 10 minuter för hand. Efter ca 2 minuter hälls whiskyn ner. Häll ut i ugnsformen. Låt svalna och skär upp i bitar.




Nästa recept hittade jag hos SR där dom gör olika julnjutningar.

Du Behöver

1,5 dl grädde

1 dl sirap

4,5 dl socker

1 dl cacao

0,5 dl vaniljsocker

50 g smör

0,5 dl whisky



Gör så här:

Koka grädde, sirap och socker till 124 grader tills du får en mörkbrun färg. I en annan skål blandar du silad cacao, vaniljsocker och smör och blandar det tills du får en slät konsistens utan några klumpar. Sist så tillsätter du whisky.


Sedan blandar du dessa två när blandningen med grädde har svalnat lite. När du har blandat dessa två till en jämn massa så brer du ut det på en platt yta eller i en form.


Låt det stelna i 20 minuter och skär sedan fudgen i tärningar. Sen är det klart. Förvaras torrt och inplastat

Resultaten för dom båda recpten blev smaskens. Det är bara att prova själva

1 kommentar: